Bubali 107C, Oranjestad Aruba

+297-7420209

Mediderm

Clinic Veldhuis Aruba

onze treatments

Iedereen, van jong tot oud, kan terecht bij de huidtherapeut met zijn of haar huidproblemen. Van cosmetisch geïndiceerd (zoals huidverbetering, verwijderen van tatoeages, overbeharing etc.), tot medisch geïndiceerd (zoals ernstige acne, lymfoedeem, littekens).

Een belangrijk en groot werkvlak van de huidtherapeut is niet alleen het behandelen van e huidaandoening maar ook het geven van voorlichting & advies, coachen in leefstijl- en gedragsverandering en het stimuleren van zelfmanagement bij chronische huidaandoeningen.


Bekijk hier onder al onze behandelingen en met veel plezier en expertise voert Susanna de voor u meest geschikte behandeling uit.


Acne Therapie | Dermaplaning | Microneedling | Vampire Facial | BB-glow Treatment | Chemische Peeling | Cryolipolysis | Laser ontharen | Laser Tattoo Removal | Laser Hyperpigmentatie | Carbon Laser | Fibroblasting

Acne Therapie

Wanneer talgklieren verstopt raken met talg, bacteriën en vetzuren spreken we van acne. Acne komt bij 85% van de mensen tussen het 12e en 24e levensjaar voor. Het komt vooral tot uiting op delen van het lichaam waar veel talgfollikels voorkomen. Zoals in het gezicht, de borst en het bovenste deel van de rug.

Alle vormen van acne en acnelittekens worden behandeld door de huidtherapeut. Indien de acne erg heftig en onrustig is kan de hulp van de huisarts of medisch specialist worden ingeschakeld. In dit geval kunnen er recepten worden voorgeschreven die de ontsteking & talgproductie remmen en de groei van bacteriën verminderd.

De huidtherapeut kan acne en acnelittekens behandelen door het manueel reinigen van de huid, het gebruik van chemische peelings, microneedling en lasertherapie. Vaak is er een combinatie van behandelingen nodig om het gewenste resultaat in kaart te brengen. Bijkomend wordt er advies gegeven over huidverzorgingsproducten en zelfmanagement.

Voorafgaand aan de eerste behandeling zal ere en intakegesprek plaatsvinden. Tijdens de intake bekijken we wat er precies aan de hand is, vervolgens krijg je uitleg over de behandelmogelijkheden.

Dermaplaning

Dode huidcellen en donsharen worden door middel van een steriel chirurgisch mesje verwijderd. Dit is een manuele exfoliatie behandeling waardoor de huid meteen zachter aanvoelt en er stralender uit ziet. Dermaplaning is geschikt voor alle huidtypes en haren zullen niet dikker of donkerder terug groeien. Make-up kan beter worden aangebracht, er is geen ‘down-time’ en resultaten zijn 2 tot 4 weken zichtbaar.

Microneedling

Microneedling is een behandeling waarbij naaldjes de lederhuid of dermis verwonden waardoor groeifactoren worden geactiveerd en collageen en elastine worden gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid zichtbaar egaler van kleur, dikker, sterker en weerbaarder.

Microneedling wordt voor verschillende huidproblemen toegepast:

  • Acnelittekens
  • Littekens
  • Verslapte huid
  • Pigmentvlekken
  • Als opfrisser voor de huid


Na de behandeling is de huid rood, dit kan tot 48 uur aanhouden. Bijkomend kan de huid warm en prikkelend aanvoelen. Tijdens een intensieve behandeling kan de huid bloedden, dit is normaal en is niet ernstig. Na de behandeling kan het zo zijn dat er blauwe plekken ontstaan of dat de huid gaat vervellen. Dit houd ongeveer 3 a 4 dagen aan. Na de behandeling moet de huid goed beschermd worden tegen de zon.


Meerdere behandelingen zijn nodig om resultaat te zien. Dit komt omdat de huid tijd nodig heeft om collageen en elastine aan te maken. Per persoon is het verschillend hoeveel behandelingen er nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen. 4 tot 8 behandelingen wordt aangeraden.

Vampire Facial

Een vampire facial is hetzelfde als een microneedling behandeling echter wordt er Platelet Rich Plasma (PRP) gebruikt. PRP wordt uit het eigen bloed ontnomen en terug in de huid gebracht. Dit zorgt ervoor dat er een gelokaliseerde stamcelrespons wordt geïnitieerd. PRP zorgt voor een strakkere huid en zorgt er bijkomend voor dat het genezingsproces wordt versneld.

maak vandaag nog een afspraak!

BB-glow Treatment

BB GLOW is een gezichtsbehandeling waarbij een egale teint wordt gecreëerd door middel van microneedling in combinatie met een serum in uw huidskleur. Hierdoor wordt de teint van de huid bevorderd, wat resulteert in een heldere, stralende huid.
Bij de BB GLOW behandeling wordt gebruik gemaakt van speciale serums op kruidenbasis. Door middel van microneedling worden de serum in de huid aangebracht. Voor een volledig effect zijn 3 tot 5 behandelingen met tussenpozen van 2 tot 4 weken gebruikelijk. Gemiddeld blijft het effect van de BB GLOW 2 tot 4 maanden op de huid.

BB GLOW kan worden ingezet voor intensieve hydratatie, het ophelderen van de huid, het verminderen van donkere kringen onder de ogen, een gladdere huidstructuur en het minder zichtbaar maken van couperose.


*BB GLOW serums bevatten geen chemische stoffen.

 *BB GLOW Serum is een product van plantaardige oorsprong (VEGAN).

Chemische Peeling

De bovenste (beschadigde) huidlaag van de huid laat los door een chemische peeling. Hierdoor kan je gaan vervellen, waardoor de productie van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd. Na meerdere peelings wordt de huid egaler en gladder. Chemische peelingen kunnen bij iedereen worden toegepast. Dit kan zijn om een huidprobleem aan te pakken of dat u een ‘boost’ voor de huid wilt.

Indien het gaat om een huidprobleem, wordt er een kuur aangepast om op deze manier het beste resultaat te verkrijgen.

De volgende huidproblemen kunnen met een chemische peeling worden behandeld: acne, acnelittekens, fijne lijntjes, grove poriën, doffe huidstructuur, pigmentvlekken.

De huid is na de peeling rood van kleur en trekt binnen enkele uren weg. Er kunnen korstjes/blaasjes ontstaan welke vanzelf loslaten. Het is erg belangrijk dat de huid met rust wordt gelaten en hier niet aan gekrabd wordt. Bijkomend is zonbescherming erg belangrijk. Een SPF van 30 of hoger moet elke dag meerdere malen worden aangebracht om post-inflammatoire hyperpigmentatie te voorkomen.

Cryolipolysis

Cryolipolyse wordt gebruikt om vetcellen af te breken door deze te bevriezen. Andere cellen, de huid en onderliggend weefsel worden niet door de kou beschadigd.

Het te behandelen gebied wordt vacuum gezogen en langzaam afgekoeld naar een temperatuur van -9 graden Celsius. Dit is een proces van 45 minuten. Doordat het lichaam deze afgebroken vetcellen via de natuurlijke weg op ruimt is het erg belangrijk om veel water te drinken.

Cryolipolysis is erg effectief in het reduceren van vet en heeft veel minder bijwerkingen zoals bijvoorbeeld liposuctie. Hoewel deze behandeling het vet kan verwijderen, moet men er wel rekening mee houden dat het geen wonderapparaat is en kunnen geen volledige vet reductie verwachten. Voor het meest optimale resultaat wordt er aangeraden om veel water te drinken, genoeg te bewegen en zo min mogelijk slechte vetten te eten. Bijkomend is het belangrijk dat mensen weten dat de ‘losse’ huid niet strakker gemaakt wordt met deze behandeling.

Gemiddeld zijn er 3 behandelingen om de 6 tot 10 weken nodig voor het beste resultaat.

Laser ontharen

Lasertherapie wordt veel gebruikt bij ongewenste haargroei. In korte tijd kunnen grote oppervlakten worden behandeld. Gepigmenteerde haren (zwart, donkerbruin en bruin) kunnen goed met de laser worden behandeld. Grijze, witte, blonde en rode haren zijn lastig te verwijderen met lasertherapie en worden hierdoor vaak niet uitgevoerd.

Over het algemeen worden 6 tot 8 behandelingen om de 4 tot 6 weken aangeraden voor het beste resultaat. Consistentie is tijdens deze gehele periode erg belangrijk om het al behaalde resultaat niet te verliezen. Tussen de behandelingen door is het belangrijk om niet de waxen of epileren en mag er alleen geschoren worden.

Laser Tattoo Removal

Spijt van een tattoo? Door middel van een laser kan deze vervaagt of verwijderd worden. De laserstraal wordt op de tattoo gericht, waardoor de energie van de laser de inktmoleculen in de huid kapot maakt en uit elkaar valt. Makkelijker gezegd wordt het inkt in de huid afgebroken. De laserstraal is sterk en precies genoeg om het inkt in de huid af te breken maar verder geen schade aan de huid geeft. De afgebroken inkt moleculen worden door het lichaam via de witte bloedcellen afgevoerd. De tattoo vervaagt langzaam en na enkele behandelingen is duidelijk resultaat zichtbaar.


De behandeling gaat vrij snel en kan iets pijnlijk aanvoelen. Tijdens de behandeling zie je dat de huid wit wordt, wat daarna weer verdwijnt. Het kan warm aanvoelen waardoor de huid na de behandeling gekoeld wordt. Tussen elke behandeling geven we het lichaam de tijd om het afgebroken inkt op te ruimen. Per persoon verschilt het resultaat en kan er nooit met 100% zekerheid worden gezegd hoe snel en voor hoeverre de tattoo verwijderd zal worden.

Laser Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie treedt op wanneer er een overmatige melanineproductie in de huid plaatsvindt. Dit uit zich in donkere vlekken. Laserbehandelingen bieden een zeer sterke verbetering in het verlichten of compleet verwijderen van deze donkere vlekken.

Het concept is te vergelijken met het verwijderen van een tattoo met de laser. De laser zorgt ervoor dat de ongewenste melanine zich afbreekt tot minuscule deeltjes, welke vervolgens door het lichaam worden verwijderd. Dit zorgt ervoor dat donkere vlekken lichter worden. Direct na de behandeling kan de huid wat rood en warm zijn, dit kan enkele uren aanhouden. Bijkomend kan het voorkomen dat de hyperpigmentatie tijdelijk donkerder wordt en daarna langzaam afneemt.

Het aantal behandelingen is per persoon verschillend. Gemiddeld zijn er zo’n 2 tot 6 behandelingen om de 4 tot 8 weken.

Carbon Laser

De Carbon Laser is een innovatieve laser-resurfacing behandeling. Het gezicht wordt bedenkt met een laagje carbon en wordt daarna behandeld met de laser. Deze behandeling is bestemd om de talgbalans van de huid te herstellen en tegelijkertijd een frisse en gelijkmatige ‘glow’ aan het gezicht geeft. Na meerdere behandelingen regenereert de huid zich waardoor de textuur van de huid gelijkmatiger, zichtbaar helderder en minder vet is.


De Carbon laser behandeling werkt door een dunne laag koolstof op het huidoppervlak aan te brengen en vervolgens een laser behandeling hier overheen te geven. De koolstofdeeltjes absorberen toxines en overtollige oliën op de huid. De energie van de laser verdampt de koolstof waardoor dode huidcellen in de poriën worden verwijderd. Daarnaast stimuleert de thermische energie de aanmaak van nieuw collageen en de bevordering van een gezond ogende tint. De huidstructuur wordt zichtbaar versterkt en grove poriën worden gezuiverd en vervaagt.

Fibroblasting

Fibroblast Skin Tightening is een behandeling waarbij de losse huid wordt verstrakt. De spanning in de lucht tussen het puntje van het apparaat en de natuurlijke gassen van onze huid, wordt er een geïoniseerde plasma-lading gevormd. Zodra dit gebeurt, krimpt de huid onmiddellijk.

Resultaten zijn direct na de eerste behandeling zichtbaar en heeft een genezingsduur van 5 tot 7 dagen. Volledige resultaten zijn echter pas na 8 weken zichtbaar. Vaak is 1 behandeling voldoende, echter komt het ook nog wel eens voor dat 2 of 3 behandelingen nodig zijn.


 De term ‘soft surgery’ wordt vaak voor deze behandeling gebruikt omdat er het vrijwel dezelfde resultaten oplevert echter komt er geen chirurgisch mes aan te pas komt, de ‘down time’ veel minder is, er een veel lager risico is op infecties en dit een vergeleken met een daadwerkelijke ingreep veel betaalbaarder is.