Bubali 107C, Oranjestad Aruba

+297-7420209

Mediderm

Clinic Veldhuis Aruba

over Mediderm

Susanna Veldhuis

Susanna Veldhuis is de Huidtherapeut van Mediderm. In 2017 heeft zij haar Bachelor of Science aan de Hogeschool Utrecht behaald. Meteen hierna is Susanna terug naar Aruba geëmigreerd en is aan de slag gegaan in het medische veld. Niet lang hierna begon het toch te kriebelen om een eigen huidtherapeutische praktijk te beginnen op het eiland. Na eerst te zijn begonnen aan huis, is Mediderm Clinic Veldhuis opgericht. Mediderm is de eerste huidtherapeutische praktijk op Aruba! Met veel plezier en expertise voert Susanna de voor u meest geschikte behandeling uit.

Wat is een huidtherapeut?

De huidtherapeut is een paramedicus die zorg draagt voor ons grootste orgaan: de huid. De huidtherapeut vervult hierdoor voor mensen met een huidaandoening een belangrijke rol in het leren voorkomen, omgaan met en adequaat behandelen van huidproblemen. De gezonde, beschadigde en zieke huid worden door de huidtherapeut behandeld. De diversiteit aan huidaandoeningen en ervaren huidproblemen is zeer groot en komen er vaak lichamelijke & emotionele klachten bij kijken. De huidtherapeut werkt hierdoor zo vaak mogelijk multidisciplinair met o.a. de huisarts, dermatoloog, oncoloog en andere paramedici.

Breed werkveld

Iedereen, van jong tot oud, kan terecht bij de huidtherapeut met zijn of haar huidproblemen. Van cosmetisch geïndiceerd (zoals huidverbetering, verwijderen van tatoeages, overbeharing etc.), tot medisch geïndiceerd (zoals ernstige acne, lymfoedeem, littekens). Een belangrijk en groot werkvlak van de huidtherapeut is niet alleen het behandelen van e huidaandoening maar ook het geven van voorlichting & advies, coachen in leefstijl- en gedragsverandering en het stimuleren van zelfmanagement bij chronische huidaandoeningen.

Daarnaast is een preventief bezoek aan de huidtherapeut ook mogelijk om bijvoorbeeld een probleem of verergering hiervan te kunnen voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door de juiste preventieve maatregelen te nemen tegen huidkanker.

Opleiding & Kwaliteit

De opleiding tot huidtherapeut is wettelijk erkend en opgenomen in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG, artikel 34).


Voor meer informatie kijk op bigregister.nl


Voor huidtherapeuten geldt ook de kwaliteitsregistratie in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).


Voor meer informatie kijk op kwaliteitsregisterparamedici.nl